KOHTUMINE NÄITLEJA JA NUKKUDEGA

14. aprill kell 14.00 flaami kultuurikeskuses Kontakt

Ootame kõiki väikeseid ja suuri teatrisõpru osalema kohtumistele Eesti Noorsooteatri näitleja Laura Kuke ja tema nukurollidega.

Kohtumistel avanevad mitmed teatrielu saladused – Laura tutvustab enda teekonda teatri juurde ning räägib kõigest sellest, mis jääb nii eesriide ette kui ka selle taha. Näitleja on endaga kaasa võtnud nukud, kellega ta erinevates lavastustes on mänginud. Kuulda saab nukkude sünniloost, eripäradest ja lavateest, aga ka nuku iseloomust, mis temaga lähemalt tutvudes ja koos mängides tasapisi avaldub. 

Kohtumise lõpus saavad osalejad esitada küsimusi. 

Kohtumisele registreerimine: eestikoolbe@gmail.com

Osalustasu: 15 eurot

Avatud kohvik.

SUUR KUULDEMÄNGUÕHTU

Neljapäeval, 25. aprillil kell 19.00 Audergemi kultuurikeskuse väikeses saalis SUUR KUULDEMÄNGUÕHTU Andres Noormetsa kuuldemängudega

Eesti üks parimaid lavastajaid Andres Noormets on lisaks traditsioonilisele teatrile tegev ka kuuldemängude loomisel ning pälvinud seejuures ka rahvusvahelist tunnustust. 2022. aastal valis BBC Noormetsa kuuldemängu "Lõvi" Euroopa aasta parimaks kuuldemänguks (parim Euroopa audiodraama). Brüsselis saab lisaks "Lõvile" kuulda ka kuuldemängu "1 päev/1000 aastat". Lisaks räägib Andres Noormets kuuldemängude tegemisest ja vastab küsimustele. Kuuldemänguõhtu eeldatav kestus on 1t 30 min

Kuuldemängu "Lõvi" tutvustus:

Martin Alguse novelli põhjal valminud kuuldemängu "Lõvi" lavastaja, dramaturg ja muusikaline kujundaja on Andres Noormets, helirežissöör Külli Tüli. Kuuldemängu tegevus toimub taasiseseisvunud Eesti Vabariigi alguspäevil ühes Eesti väikelinnas. Sündmused käivitab ootamatu juhtum: rändloomaaias on puurist lahti pääsenud Aafrika lõvi. Puhkeb paanika, aga kogu ses veidras situatsioonis on ka kenake annus absurdi. Kuidas reageerivad erinevad inimesed tavatule uudisele? Kuidas mõjutab lõvi linnakese argirutiini, võib-olla koguni inimsaatusi? Peaosades Ago Anderson, Aarne Soro ja Piret Laurimaa, kaasa teevad Ringo Ramul, Oleg Titov, Janek Vadi, Rait Õunapuu, Andres Noormets, Tanel Russ, Kadri Noormets, Janne Ristimets, Johanna Kümmel ja Hans Noormets.

Piletiinfo - täiskasvanu pilet 20€, kooliõpilased ja ESB liikmed 15€, broneerimiseks palun kirjutage eestiteaterbxl@gmail.com, kinnituse saamisel tasuge Eesti seltsi kontole Association Estonienne en Belgique, BE90733038548032 (KBC Bank, BIC:KREDBEBB) märksõnaga RAADIO. Sisse pääseb tasunute nimekirja alusel. ESB pileteid tagasi ei osta, tasumata broneeringud tühistatakse. Vabade kohtade olemasolul pilet ukselt 25€. Broneerimine lõpeb 23. aprillil.

LAULE JA MUINASJUTTE

Laupäeval, 4. mail kell 19.00 Audergemi kultuurikeskuse väikeses saalis MÄRT AVANDI ja JAAN PEHK "Laule ja muinasjutte"

Jaan ja Märt pole tükk aega koos kontserte andnud.

Nad tahavad seda viga parandada, tulles publiku ette uhiuue kavaga, mis keskendub seekord muinasjuttudele.

Jaani laulud ja luuletused on kõigile teada ja tuntud. Aga Jaani kirjutatud muinasjutud mitte nii väga…

Ka see viga tuleb parandada, sest need on lihtsalt suurepärased ja Märt loeb valiku neist talle omase andekusega kontserdil ette. 

Ka laulud, mis kõlavad, on moel või teisel seotud muinasjuttudega. Kontsert saab olema maitsekas ja vaimukas, nii et võite tulla küll.

Kohtume muinasjutus!

Piletiinfo järgneb. 

LASTE LUULEKOGU "JÕULURIIM" 

2023. aasta sügisel tuli Belgias elavatele eesti lastele Eesti Seltsilt Belgias üleskutse luuletada sellest, millest nad mõtlevad ja mida tunnevad. Paljud panid paberile oma esimese luuletuse. Raamat on illustreeritud Brüsselis tegutseva Eesti Kooli kunstiringi laste töödega.

Jõuluriim_raamat.pdf

KALENDER